‘Cada alumne té un objectiu i nosaltres ens centrem en aquest objectiu’

Mónica Lucena

Mónica Lucena és professora i directora de les seves escoles de cant i ball, amb seu a Figueres i Roses. En els últims anys, alguns dels seus alumnes han aconseguit participar en programes televisius, com la Voz Kids.

– Descriu la situació actual de les teves dues escoles:

Personalment, estic molt satisfeta amb els èxits aconseguits amb l’alumnat, tant el de ball com el cant. Amb nosaltres, un alumne pot venir tant a divertir-se i a desconnectar de la rutina tot gaudint de la música com a crear-se una formació professional. En referència al cant, cal destacar que és el tercer any consecutiu que alumnes de les nostres escoles entren a La Voz Kids, una fita molt complicada si es té en compte que uns 20.000 joves d’Espanya s’hi presenten i menys d’un centenar arriben a les audicions a cegues. Pel que fa al ball, actualment tenim per exemple a dues alumnes que ja han aprovat les proves d’accés a l’Institut del Teatre de Barcelona. Una d’elles ja està a punt de començar, així que és tot un honor, ja que hi ha molt poques places. La intenció, com sempre dic, és crear un centre amb una formació integral, i veure com alumnes nostres triomfen et demostra que el nostre propòsit està donant els seus fruits.

– Quines són les activitats estrella a les teves escoles?

Tenim moltes activitats: cant, teatre musical i practiquem molts estils de dansa, com l’espanyola, el hip hop, ritmes llatins, ballet clàssic, dansa contemporània… Totes les disciplines es poden considerar com a estrella, si bé és veritat que potser el cant destaca pels resultats mediàtics dels últims anys… Tanmateix, en la dansa també hem tingut premis en altres programes televisius.

– Per què algú ha de ser membre de l’Escola de Ball Girona? Quin és el vostre secret?

He creat aquests centres perquè els alumnes puguin formar-se en totes les disciplines i puguin ser artistes complets. Per tant, l’objectiu és oferir a les persones de totes les edats i de totes les disciplines allò que cerquen: ja sigui, per exemple, només divertir-se o divertir-se però treballant per tenir futur professional dins el cant o la dansa. Cadascun dels nostres alumnes té un objectiu i nosaltres ens centrem en ell, així que incidim en el seu futur o bé únicament en el present als qui necessiten desconnectar del dia a dia.

El nostre secret? Tenir un bon equip de professorat, cadascú en la seva disciplina per així donar el millor a tots els alumnes. En dansa espanyola, ballet clàssic i contemporani comptem amb la Maite Cervera. Noelia Alcazar i Laura Sanmiguel s’ocupen dels ritmes llatins i en hip hop diverses professores han posat un nivell molt alt a l’escola. En cant, som 3, tot i que aquest any s’incorpora una quarta professora. Serem, doncs, l’Anna Gratacós, Fàtima Ayats, Ariadna Vieyra i jo, com a directora i professora.

Entrevista de la REVISTA CRAE

Deja un comentario