Entrevista a la Revista Crae: Mónica Lucena ‘Aquest any sorprendem el públic’.

Mónica Lucena, Cobla Orquestra Internacional Costa Brava: ‘Aquest any sorprendem el públic’.

La directora artística de la Costa Brava, Mónica Lucena, amb tota una carrera artística al darrera, es mostra il·lusionada amb el nou projecte i ens deixa entreveure que les noves incorporacions a l’equip de la Costa Brava potenciaran un espectacle renovat i molt variat.

Hi ha canvis a l’Orquestra aquest any?
Cada any hi ha canvis en totes les orquestres. La nostra fa més de cinquanta anys que es va fundar, i hem tingut molts músics durant vint o trenta anys. Casualment aquest any es jubilen dos components, una altra membre està a punt de ser mare i un altre ha trobat una feina estable a l’administració. Per tant són canvis naturals, per circumstàncies personals.

I ara, qui forma l’Orquestra Costa Brava?
La part dels cantants som tres noies i dos nois. A les noies ens diuen el trio d’asos, som molt diferents però complementàries: la Ruth i la Isabel del Mar, que molta gent ja les coneixen per la seva llarga trajectòria, i jo, que fa més de vint anys que vaig entrar i ara en sóc la directora artística. De nois tenim en Víctor, que és un noi qui vaig escoltar de molt jovenet en un càsting i vaig veure clar que era un diamant; interpreta, balla i canta, ho fa tot . Aquest noi va estar a La Voz, fins a la semifinal, i per a mi té un do molt especial, ha nascut per això, no només per la part professional, també és una gran persona. L’Enric, l’altre noi, també s’ha presentat al programa de La Voz. És molt bon cantant, un gran speaker, i enamora a les àvies amb el seu carisma. A més, a l’equip de músics, s’ha incorporat en Manuel, un bateria cubà que ens aporta molt de ritme a l’espectacle, a més de dos tenores i dos saxos que tenen un gran nivell.

Teniu nou espectacle per aquest any?
Sí, cada any canviem d’espectacle, i aquest està molt pensat per a tot l’equip, tant pels cincs cantants com per tots els músics. Mantenim les cançons indispensables, com els himnes, Girona m’enamora o aquells números que tothom espera veure. Però ara hem creat un espectacle molt variat, que conté des de música italiana, clàssica, tropicals amb ball, números més còmics, musicals, un trio vocal, i interactuarem més amb el públic. Es milloren coreografies, es posen noves projeccions a la pantalla i el vestuari el canviem a cada número. Però aquest any sorprendrem el públic. Els canvis que hem fet pel que fa a l’equip també han donat una injecció d’energia i crec que el públic en sortirà molt satisfet.

Com us organitzeu els assajos?
D’una banda, assaja la base; bateria, baix, guitarra i piano. Per l’altra banda assagen els vents; saxos, trompetes i trombons. I per últim els cantants preparem tot l’espectacle i assagem amb les bases gravades. Un cop ho tenim, i quan l’orquestra està llesta, assagem conjuntament amb els cantants, incloent-hi el vestuari, la pantalla de leds, etc.

Quantes actuacions podeu arribar a tenir a l’any?
Abans en podíem arribar a fer cent quaranta a l’any. Tot i que la temporada forta és a l’estiu, treballem tot l’any. Amb la crisi els ajuntaments van reduir el pressupost, i a més van anar desapareixent moltes petites orquestres. Nosaltres vam aguantar i ara ens movem sobre les setanta actuacions l’any, incloent-hi les de sardanes.

Per quines zones actueu?
Fa anys fins i tot havíem anat a Saragossa o a la frontera amb Osca, però ara ens movem per Catalunya. Fa poc hem actuat a alguns pobles de l’Empordà; Cabanes, Palau, Pau, Borrassà i Vila-sacra.

Puedes solicitar más información a través de nuestro correo electrónico o por teléfono

Scroll al inicio